Вистината за пророштвото на Тарабиќи: Ќе има светска војна...

Јован Тарабиќ, последниот потомок на познатите пророци Милош и Митар Тарабиќ, креаторите Креманското пророштво, почина во 2014 година, во неговото родно село Кремна, на возраст од 92 години.

Тој ги цитира неговите видовити предци, потврди дека Крушевац ќе биде српскиот главен град, Цариград православен, а Косово -српско. Јован последен пат зборуваше во медиумите во 2012 година кога потсети дека оригиналниот ракопис на Креманското пророштво никогаш не бил пронајден.

Тој тврдел дека последниот потомок на големото семејство пророци се наоѓа во шише што е заѕидано во стара куќа во Ужице.

Тој ги цитираше неговите визионерски предци, повторувајќи дека Крушевац ќе биде српски главен град, Цариград православен и Косово повторно српско.

- Ќе започне општа војна, но Србија нема да учествува во неа, и сите од Европа до Америка ќе брзаат за да дојдат во нашата земја за да најдат мир и безбедност. Што се однесува до општата војна, главната битка ќе се одржи меѓу Русија и Турција, во областа на поранешниот Константинопол.

- Но, ќе дојде еден човек дојде од Исток на бел коњ со сини очи и ќе каже: "Стој народе, Бог на небото, на земјата цар. Овој човек ќе биде руски император кој ќе ги ослободи сите православни и српски земји ", рече Јован Тарабиќ.

Поврзани

Најнови вести

Коментари