На социјалните мрежи се појави видео од мечка како лови риби, а љубителите на животни веднаш почнаа да го споделуваат.

Откако рускиот сафари парк престана да работи во 2019 година, Арчи беше спасен од неговата нова сопственичка Вероника Дичка. Двајцата се најдобри пријатели и често одат на риболов заедно. Понекогаш, кога Дичка се уморува, Арчи дури и весла.

Снимките од мечката и Дичка од езерото во Новосибирск неодамна станаа вирални, а неговата сопственика доби бројни признанија.

Имено, Дичка не може да го ослободи Арчи затоа што целиот свој живот го поминал во заробеништво и веројатно нема да преживее долго во дивина. Затоа го носи што почесто во авантури.

“Ме доживува како член на семејството. Ние споделуваме храна, ми спиеме во раце и се крие зад мене”, рече таа. „Арчи го поминува целиот ден со нас и е заљубен во вода“, додаде таа. Еве уште неколку фотографии од слаткото мече.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronika Dichka (@dichkaaaaa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronika Dichka (@dichkaaaaa)