Верижна несреќа во која учествувале повеќе возила се случила на автопат на Флорида, кога еден возач решил да ја поштеди желката која се појавила на патот. Но оваа негова одлука била причина за верижен судар. „Хуманиот“ возач несакајќи ја загрозил безбедноста на неколку други учесници во сообраќајот кои се движеле по истиот дел од автопатот.

„Одлуката на возачот да застане на сред автопат на Флорида доведе до верижен судар на повеќе возила, вклучително и камион, изјавија претставници на округот Волтон.

Снимката од камерата во камионот вклучен во несреќата открива се. Возачот на камионот не успеал навреме да закочи и се судрил со најмалку две возила. Видеото е  објавено и од Канцеларијата на шерифот на округот Волтон (WCSO) заедно со порака во која се повикуваат возачите да избегнуваат такви ненадејни реакции кога ќе видат мали животни на патот.