И после толку време за време на пандемијата, многу си имаат проблеми да ги почитуваат мерките, дали од ианет или од нешто друго, сепак тоа остана проблем.

Иако пандемијата трае повеќе од една година и добро е познато како се пренесува короната, се чини дека на некои луѓе им е малку потешко да усвојат хигиенски навики.

Доказ за тоа е фотографијата од пораката што стои на менувачницата во Белград.

„Ве молам, не лижете со прстите кога броите пари или ги раздвојувате сметките“, стои во пораката залепена над шалтерот.