– Јас сум некој кој поминал низ многу тежок пат, знам да разликувам работодавач кој те малтретира и работодавач кој те почитува. Мислам дека Господ сакаше да поминам низ тежок период за да научам да ценам – ја започна својата приказна Јеремичева.

Водителката тогаш изјавила дека наишла на непристојни понуди од политичари.

– Така дојдов до првата уцена, сек… уцена. Имаше некои од тогашните политичари на власта, тоа никогаш не сум го кажала. Многу добро ги познаваа моите родители, доаѓаа во ресторанот на моите родители. Ова никаде не сум го кажала, тоа е постар политичар кој веќе не е на власт. Имаше разни уцени, понуди кои  беа под чест на девојка. Многумина мислеа дека се ќе направам за пари – изјави Јована Јеремиќ.

Таа ја откри и тајната на нејзиниот успех.

– Тајната на мојот успех е работата. Се ќе ви кажам искрено сега, кога уште бев на факултет, му кажав на татко ми дека ќе бидам најпознатата и најпочитуваната водителка во Србија. Тато не веруваше. Сите ми се смееја тогаш, а јас ги негирав. Од 14-годишна возраст знаев дека телевизијата е мојот живот. Јас сум ретка од оние кои добро заработуваат од оваа работа – изјавила Јеремиќ,