Вака најдобро се губи невиност, а да се ужива во тоа

Губење невиност е честа тема која ги загрижува па и плаши младите девојки. Цела серија митови и измислици за тој прв однос се најверојатна причина за овој страв. Доброто познавање и разбирање на сопствената анатомија и физиологија, како и претходната вежба пред, големата ден'' се од суштинско значење за креирање и задоволство при губењето невиност.

- Заблудите во врска со хименот

Повеќето луѓе веруваат дека хименот на телоото при дефлорациј предизвикува болка и крварење кај девојчињата на првиот сексуален однос. Ова е мит. Хименот е мембрана која го покрива влезот на вагината. Во секој случај, тој има дупка во себе, преку кои менструална крв протекува надвор. Кај девојчињата во текот на пубертетот хименот може да се дефлорира и за време на спортски движења, мастурбација или кога не се вметнува при употреба на тампон. Дури и ако не се дефлорира, хименот ќе се рашири доволно, така што тоа ќе го олесни прва врска, која ќе го направи тоа помалку болно и со многу малку крварење (па дури и без тоа) кога машкиот полов орган навлегува. Од друга страна, може да има и пообилно крварење, зависно од телесните предизпозиции. И тоа е, исто така е природно.

- Зошто тогаш се појавува болка ?

Вистина е дека при дефлорација на хименот постои мала болка при прв сексуален однос. Во повеќето случаи, внатрешната мускулите на вагината реагираат со болка и непријатност. Но, заблуда е претпоставката дека вашата прва ноќ секогаш е многу болна и непријатна, што потсвесно влијае и мускулните грчеви, и со тоа го попречува пенетрацијата. Болката, во суштина е во голем дел последица на нервозата. Но, не грижете се, бидејќи постои природен и лесен начин тие да се надминат.

Важно е да се верува во подготвеноста да се преземе овој чекор. Исто така, важно е да постои обострана потреба и љубов при првиот однос за тој да има смисол, а малите непријатности да се преживеат заедно со мисла дека е тоа дел од љубовниот чин. Без обострана подготвеност и потребна меѓусебна љубов и соработка за првиот сексуален однос овој чин може да биде прилично непијатно искуство кое ќе остави трага уште барем некоја година врз способноста за нормални сексуални однси и искреното уживање во нив.

Поврзани

Најнови вести

Коментари