Исповед која ќе ве шокира:

Тука е срамота да имаш само една девојка, јас на пример имам три!

Додека мажите ширум светот се прашуваат како да најдат девојка или жена, во овој кинески град мажите имаат вишок девојки.

Додека мажите ширум светот се прашуваат како да најдат девојка или жена, во овој кинески град мажите имаат вишок девојки.

Разликата меѓу мажи и жени во Дунгуан е голема, па на 89 мажи има 100 жени, што било предизвикано од политиката на вработување: локалните фабрики постојано бараат женски работници, па мажите масовно се иселуваат во потрага по работа.

Поради „дефицитот" на мажи, не е чудно што еден маж има по три девојки, а еден од нив изјави дури дека е „срамота да се има само една девојка".

Во овој град е полесно да си најдеш девојка отколку работа. Јас имам три, како и повеќето мои пријатели. Овие девојки се знаат меѓу себе и знаат една за друга, никој не сака ништо да скрие", вели Сијао Лин, работник во фабрика.

„За нас тука оваа ситуација е сосема нормална. Насекаде има прекрасни, млади девојки, па би било штета да се сами. Нивната цел не е да дојдат до пари или нешто друго преку мажот, природно е да сакаат машко друштво", вели Лин.

Во Дунгуан исто така не е необично жената да плаќа за ручек или вечера и пијачки, со оглед на тоа дека поголемиот дел од нив се вработени.

Поврзани

Најнови вести

Коментари