Во пожар во куќа во североисточна Пенсилванија вчера рано наутро загинаа седум возрасни и три деца, на ужас на еден пожарникар волонтер кој дошол да се бори со пожарот и видел дека жртвите се неговото семејство, соопштија властите.

Децата кои починале биле на возраст од 5, 6 и 7 години, соопшти државната полиција на Пенсилванија, додека седумте возрасни лица биле од нивните доцни тинејџерски години до 79-годишен маж. Тројца возрасни успеале да се спасат.

Харолд Бејкер, пожарникар волонтер во градот Нескопек, рече дека меѓу 10-те жртви се неговиот син, ќерка, таткото на сопругата, девер, снаа, три внуци и уште двајца роднини.

Тој рече дека неговите две деца и другите млади жртви биле во посета на домот на нивната тетка и вујко за да пливаат и друга летна забава. Тој рече дека во двокатниот дом имало и 13 кучиња, но не знае дали некои преживеале.