Забави на кои го откриваат полот се доста популарни во САД.

Кристофот Пекни од американската сојузна држава Њујорк загинал откако дошло до експлозија на уредот со кој на прослава треба да биде откриен полот на неговото неродено дете, пренесува ББС.

ББС наведува според соопштението на полицијата, Кристофрт Пекни починал откако во неделата експлодирал уредот на забавата за откривање на полот на бебето, притоа настрадал и неговиот брат Мајкл (17) кој бил префрлен во болница.

Забави на кои се открива полот се доста популарни во САД каде што родители најавуваат на спектакуларен начин, со огномет и експлизија, дали ќе добијат девојче или машко, а оваа смрт е само последна во низата несреќи кои во последните години е поврзана е со вакви прослави, пренесува ББС.