Како да излезете од токсични врски и да ја вратите самодовервата!

Зошто мудрите и силни жени остануваат во врска која не им носи апсолутна среќа каква што ја заслужуваат? Притоа не мислиме на злоставување во врската која веднаш треба да се пријави и санкционира, туку за врска во која некој манипулира со вас, не ви обрнува доволно внимание и љубов.

Многу луѓе остануваат во лоши врски како знак на слабост, меѓутоа тоа е само илузија на рутина и став од самотија.

Завршуваме во токсични врски бидејќи го занемаруваме црвеното знаме која подразбира дека нашиот партнер не оној вистинскиот.

Со истражувањата се констатирало дека се величенствени, паметни и исклучиво успешни жени во неквалитетни врски од следните причини:

1. Силните жени даваат се од себе во сите аспекти на животот па така и во врската. Навикнале дека тешката работа и труд се испли. Не си дозволуваат себеси несуспех и често себеси се убедуваат дека раскинување на врската е нивен неуспех. Вложиле толку многу и не сакаат да се повлечат. Стануваат спасителки на незрел маж наместо да се спасат самите од себе од лоша врска.

2. Емотивна замка
Кога се во прашање врските најчесто се фокусираме на емоции отколку логика. Емоциите се оние кои не спречуваат да излеземе од нездрави врски.

3. Тешто прифаќаат промени
Убедени сте дека ваква љубов ви е доволна – притоа заборавате дека заслужувате само најдобро.