Трик кој ќе ви заштеди пари

Сунѓерчиња во фрижидер и повеќе нема да ви скапува овошјето и зеленчукот

Сунѓерчињата кои ги користите за миење садови, можат да ви помогнат и да заштедите некој денар, ако 

Ставете 3 кујнски сунѓери во фрижидер доколку имате проблем со овошјето и зеленчукот кое брзо скапува во вашиот фрижидер. Овој едноставен трик ќе ви биде од голема помош, затоа што на овој начин вишокот влага ќе се апсорбира во сунѓерите, а овошјето и зеленчукот ќе бидат со продолжен век на траење. 

Значи, во фиоката со овошје и зеленчук ставете три кујнски сунѓери.

 

Важно: Сунѓерите може да ги чувате до 15 дена, по што е потребно да ги замените.

Поврзани

Најнови вести

Коментари