Ставила јаболко во жешка вода со сода бикарбон: Она што се појавило на неа и го спасило животот (видео)

Јаболката се едни од најпопуларните овошја во светот кои можете да ги купете во тек на целата година.

Многу се здрави, но со нив сепак нешто не е во ред иако тоа ви делува невозможно, но мора да внимавате. Тешко се забележува со голо око, но голем број произведувачи и трговци јаболката ги мачкаат со восок за да останат подоло време свежи.

Восокот се користи да го заштити јаболкото, но исто така може да предизвика рак.

Поради тоа можете на едноставен начин да проверете дали јаболката кои ги купувате се намачкани со восок. Земете еден сад истурете жешка вода во него, потоа додадете малку сода бикарбон и исцедете еден лимон во водата.

Ако јаболката се премачкани со восок, тој ќе се одлепува од јаболкото кога ќе ги ставете во садот со водата. Можете да користете четкичка за заби за да го отстранете восокот.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари