Среде септември снег по улиците (ВИДЕО)

Жителите од Јужна Африка се видно зачудено по снегот кој деновиве врне како да е јануари.

Снегот донел и пад на температурите и зимски врнежи среде септември, главно во југозападните делови од земјата.

Жителите фотографираат и ја снимаат оваа несекојдневна метеоролошка појава и сето тоа го објавуваат на социјалните мрежи.

Особено е интересно да се видат слоновите и жирафите како се снаоѓаат на снегот, пишува Индекс.

Африка е позната по големите суши, па септемврискиот снег е појава која ги изненади жителите.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари