Што ве прави совршен љубовник? Тоа не е само тајна во хемијата или прекрасна предигра. Клучот е да бидете целосно во склад со вашиот партнер.

Еве неколку работи што треба да ги избегнувате во спалната соба за да останете во игра.

Што правите?

Многу луѓе не знаат многу за сексот. Ако тие не знаат како работи телото на нивниот партнер, тоа многу лесно може да доведе до непријатност во кревет. Покрај Интернетот и толку многу достапни информации, никој нема право на изговор за тоа дека не ги знае основите на анатомијата на неговото или нејзиното тело. Значи, Интернет, книги, филмови, сето ова може да ви помогне да го проширите своето знаење. Откако ќе ги совладате основите, преминете на „обид и тестирање“ за да видите што работи за вас и вашиот партнер.

Читање мисли

Често очекуваме нашиот партнер да знае да ги чита нашите мисли. Сосема неразумно! Само затоа што некој ве познава добро и сака да ве задоволи, не значи дека има волшебно стапче. Многумина од нас мислат дека нашите љубовници и партнери доаѓаат подготвени или опремени со некаков радар што им овозможува да знаат што сакаме и во какво расположение сме. И всушност, зависи од вас – или изјаснете се или останете незадоволни засекогаш.

Губење интерес

Очигледно, сексот е интересен само на почетокот на врската. Штом го сфати сериозно, сексуалните врски ја губат важноста. Ова е главно грижа на повеќето луѓе. Вашиот партнер конечно е целосно посветен на вас, но вие губите интерес. Постои објаснување кое е логично и не застрашувачко. Сексот станува здодевен – ако е предвидлив. И ако ни е досадно, потребни ни се повеќе физички и ментални стимуланси за да доживееме оргазам.

Не е баш најздравиот став, но е сосема разбирлив. Дали би јаделе еден ист оброк секој ден? Променете ги позициите, просторијата за секс, додадете малку љубопитност. Потребна е само малку имагинација за да се постигнат чуда.

Еднонасочна струја

Да, главно сме склони да оставиме сè на партнерот. Честопати мислиме дека партнерот треба да започне, но и да ја заврши целата работа. Преземете ја одговорноста во кревет. Погрешно е да очекувате дека вашата втора половина ќе стори само додека само лежите. Заведете го вашиот партнер од време на време. Преземете иницијатива за време на предиграта. Покажете интерес.

Параноја

Комплекси за сопственото тело и изглед нека бидат надвор од спалната соба. Нашата перцепција за сопственото тело не одговара на перцепцијата на нашиот партнер. Тие нè гледаат со различни очи. Додека мислите дека сте дебели, непропорционални и имате премногу целулит, мали гради, вашиот партнер воопшто не го гледа тоа на тој начин. Ако скокнете во кревет со слични грижи, подобро веднаш да заспиете.

За сексот, начинот на размислување е поважен од физичкиот изглед. Тајната на совршениот љубовник е да бидете самоуверени и да направите партнерот да се чувствува исто.