Снимка која моментално ја гледаат милиони: Добро погледајте ја, бидејќи гледате чудо (видео)

Со часови, можеме малиот "немирко", да го гледаме

За мајките, било да е прв пат или веќе се породиле, чуството кога бебето кое го носите во стомак мрда, е непроценливо и го доживувате како да ви е прв пат.

Мрдањето на бебето во стомакот не е без цел, а новото истражување покажува дека тоа значи многу повеќе од што можеме да претпоставиме.


Имено истражувањето спроведено во соработка со технолошкиот институт Канпур во Индија и Тринти колеџот во Даблин покажало дека мрдањето на бебето во стомакот е добро за да развие јаки коски и зглобови.

Ако не се мрдаат доволно, стручњаците велат, дека ке се роди со кревки коски и зглобови.

Затоа секое поместување на бебето е двојна радост.
Како изгледа тоа мрдање од надвор знаеме сите. Меѓутоа, неодамна се појави снимка како тоа изгледа "внатрешно" и отповеќе е да се каже дека стана виралена во секунда.

Да, така изгледа чудо од живот. И можеме да го гледаме со часови, малиот "немирко", а вие?

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари