Зад неговиот рекорден број примени вакцини, не стои страв од инфекција, но, како што пишуваат словенечките медиуми, вакцините за пари ги примал во име на други луѓе.

За да ја примите вакцината против корона во Словенија, доволно е да покажете картичка за здравствено осигурување без фотографии.

Ова не е единствен случај, бидејќи порталот „Свет 24“ претходно објави информација за Словенец кој шест пати бил вакциниран.