Предупредувачки аларм:

Што се крие зад честата главоболка во текот на летото?

Главоболката во летото нe тероризира дури и за време на одморот, а не само во канцеларијата. Постојат причини за тоа.

Главоболката во летото нe тероризира дури и за време на одморот, а не само во канцеларијата. Постојат причини за тоа.

1. Постојани тензии на очите

За да се реши овој проблем, потребно е да правите редовни паузи за време на работа со компјутер или читање на документи. Дозволете на очите да се опуштат. Фокусирајте го за краток временски период својот поглед на одреден предмет.

2. Дехидрација

Ова е најчестата причина за појава на главоболка во текот на летото. Особено актуелни е за луѓето кои го преферираат силното кафе. Излезот од оваа ситуација е да конусмирате повеќе вода.

3. Злоупотреба на протеини

Во топлото време има висок ризик за обожавателите на месото. Изобилството од протеини во менито може да биде причина за главоболка. Поради тоа во текот на летото е препорачливо да се ограничи потрошувачката на храна богата со протеини.

4. Дефицит на магнезиум

Дефицитот на овој микроелемент може да стане причина за редовна главоболка. Дури мигрена! Пополнете го недостатокот на магнезиум, советуваат нутриционистите. Консумирајте банани и суво овошје.

Поврзани

Најнови вести

Коментари