Тоа што децата можат да го сторат во секунда, никој не може да го стори ниту да го предвиди.

Иако понекогаш е опасно, но најчесто тие знаат да бидат смешни со своите постапки.

Малите „пакосници“ за дел од секундата знаат да истурат боја низ целиот дом, други да мешаат малтер, трети да се офарбаат самите.

Секако дека има и такви кои ќе ви го уништат автомобилот, облеката или пак да ја позајмат шминката на мајките.

Некои можат и сами да си ја скратат косата или пак да си играат со храната.

Еве како изгледаат малите и слатки „пакосници“ фатени на дело.