Несогласувањата и расправиите помеѓу учесниците во сообраќајот и полицијата не се невообичаени. Понекогаш секој аргумент се претвора во расправија, а некогаш во општ хаос.

Еден таков случај се случил во Канада.

Еден возач добил сообраќајна казна, па решил да му „се одмазди“ на полицаецот.

Му покажал среден прст пред да му ја даде казната, потоа и го навредувал полицаецот, пцуел и се заканувал дека ќе му го повика неговиот претпоставен.

Тој го запалил автомобилот и се оддалечил, додека разговарал со некој на телефон.

Не стигнал далеку кога полицаецот повторно го запрел, но овој пат поради навреда на службеното лице. Потоа извадил пиштол, искршил прозорец од автомобилот и го извлекол човекот надвор.

Наскоро пристигнала друга полициска екипа и човекот бил приведен.

Така да ако помислите дека ваквата постапка е добра идеја, размислете по втор пат.