Кога сте во друштво на Ќира, смеењето е неизбежно. Ова го кажаа сите кои биле во близок или телефонски контакт со легендарниот Мирослав Блажевиќ.

И навистина е.

Популарниот Ќиро почина утрово, два дена пред неговиот 88 роденден, а спомнувањето на неговото име некако го потсетува урнебесното интервју на Нова С од Босна и Херцеговина.

Тоа беше додека Ќиро беше селектор на Босна и Херцеговина, а потоа пред него се појави Иван Корнерет алијас Речимир Арнаутовиќ.

Обидот за интервју, иако би рекле дека беше добра шега, а после 14 години е вирален на социјалните мрежи и полн погодок на Јутјуб, бидејќи таков беше Ќиро.

По тешко боледување утрово во Загреб почина Мирослав Блажевиќ (1935-2023), а датумот и местото на погребот ќе бидат објавени во текот на денот.