Поранешен член на тајното друштво на Илуминатите, кој во него поминал 47 години од својот живот, решил да зборува за тоа. Неговата приказна започнува во 1964 година додека присуствувал на Харвард. Станал побогат и повлијателен, а со пријателите почнал да соработува со брокери.

„Една вечер, двајца мажи во црни костуми ми пријдоа, ме поканија да одам со нив во подрумот на една куќа во близина на мојот студентски дом. Потоа ме седнаа и ме прашаа дали сум подготвен за договор. Половично се согласив и влегов собата „Најголемиот човек што некогаш сум го видел влезе и седна со нас на маса. Не мора да ми верувате, но време е да ја дознаеме вистината“, рече тој. Тој е еден од седумте луѓе во историјата на Илуминатите кои се приклучија на т.н ритуалот на заминување.

Бункер во Бразил само за избрани

Во Америка, според поранешниот член на Илуминатите, има 57 подземни бункери, а 439 во целиот свет. Сите бункери се контролирани и одржувани од Илуминатите.

Најголемиот бункер се наоѓа во Сао Паоло, Бразил и може да прими 5.000 луѓе во период од 10 години. Точно 5.000 од најбогатите и најмоќните поединци овде би обезбедиле сместување во случај на нуклеарна војна, природна или друга катастрофа.

„Не ја знам точната бројка, но од 439 бункери во светот, 275 се изградени исклучиво за засолништа. Останав во еден од бункерите во Кина во текот на 1990-тите. Тие се многу луксузни, како да престојувате во хотел со 5 ѕвезди“, ги опишува скриените локации.

Во бункерите има дрога – големи количини кокаин, марихуана и хероин. Како што расте трговијата со дрога и картелите стануваат помоќни, моќта и богатството на Илуминатите растат. Дел од бункерот служи и како крематориум за палење на нивните жртви.

Тој тврди дека и High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) е реална. Се наоѓа во подводен бункер во Тихиот Океан и може да предизвика каква било природна катастрофа што ја сакаат Илуминатите.

Поранешен член на тајното друштво е убеден дека овој производ е предизвикан од ураганот Катрина.

„HAARP се користеше за да се пренасочи вниманието. Додека областа беше во хаос, вниманието беше насочено на друго место и беа испратени инженери да се подготват за излевање нафта во заливот. HAARP контролира повеќе држави колективно и бидете уверени доколку има потреба од природна катастрофа , ќе го напрват тоа“, тврди тој.

Структурата на власта во светот

Илуминатите се структурирани така што има еден до три главни лидери во поголемите региони во светот. Тој смета дека Ворен Бафет е главен лидер во Северна Америка, а по него се Бен Бернанке и Лојд Бланкфајн, извршниот директор на Светската банка и Голдман Сакс. Други „играчи“ се Алекс Џонс, Бил Клинтон, Рам Емануел, Барак Обама и Тимоти Гајтнер.

Во Европа, според него, Никола Саркози ги контролира повеќето операции во Европа и Африка.

Блискиот исток е под контрола на Бенјамин Нетанјаху, но не во големи размери. Израел служи како марионетска држава која послушно ги следи наредбите на Илуминатите. Азија е контролирана од Владимир Путин, а Кина се согласи да отстапи дел од својата моќ на Илуминатите. Тие соработуваат, но не доволно за да бидат целосно вклучени.