Дали знаете дека секс-фантазиите многу зборуваат за вас? Така, ако фантазирате за некој друг во жешка прегратка, тоа не е ништо страшно, велат израелски научници чија студија открила дека ваквите фантазии не и штетат, на пример, на врската но кажуваат многу за вас како личнос. Најчестите сексуални фантазии вклучуваат секс со забранети лица, гледање секс и врски.

Фантазии за врзување

Моќта е главниот двигател на оваа желба, без разлика дали сте супериорни или подредени на некој кој е помоќен од вас. Оние што сакаат да бидат потчинети, сакаат да бидат принудени да уживаат во она што некој друг ги „принудува“ да го прават. Оние кои сакаат да бидат оние кои ја контролираат играта се оние кои се всушност длабоко во себе себични и уживаат во контролата над другите.

 Моќен маж

Обично го сонуваат жени кои се повлечени, срамежливи и не бараат во реалниот живот. Тие сакаат тој да се грижи за нив, да стори сé што сакаат и на крајот да ги направи среќни. Жените поретко сонуваат дека токму тие доминираат, најчесто затоа што сметаат дека тоа ги одбива мажите.

Забранети луѓе

Луѓето обично стапуваат во брак од љубов, не заради секс, но секогаш може да има некој од минатото со кој сте имале одличен секс или некој што секогаш ве привлекувал, но ви бил забранет – дечко најдобар пријател, шеф …. Што е таа личност, толку е понепристапна, станува уште попривлечна во сексуалните фантазии. Во фантазиите, тоа може да биде само појасно или поинакво претставување на она што веќе сте го доживеале или несвесна желба за некого што не би ни признале во реалноста.

 Имате секс со друг додека тој ве гледа

Оваа сексуална фантазија се однесува и на моќта – зад неа се крие вашата потреба за повеќе секс. Вие исто така сакате да се покажувате, и на овој начин вашиот партнер може подобро да види колку добро изгледате.

Романтичен секс

За тоа обично сонуваат жени кои се повеќе мотивирани од љубов отколку од секс и обично не се слободни во сексот.

Заведување на девица

Овој сон обично го уживаат луѓето кои сакаат да бидат во центарот на вниманието и оние со високи амбиции. Секој прво се сеќава на личноста со која спиеле, и ако сте искусни во овој сон ќе им покажете сè што знаете. На тој начин ќе бидете во сексуално супериорна позиција, а девицата веројатно нема да ја критикува вашата техника, што одговара на вашето его.

 Секс на јавно место

Оние кои сонуваат за секс на јавно место обично сакаат луѓето да им се восхитуваат. Во овој сон, другите ќе ве видат, а вие сакате да воодушевите со своите сексуални вештини. Бидејќи тоа не е дозволено со закон, тоа значи и дека сте по малку бунтовни по природа.

Секс со странец

Со него, можете да правите што сакате без да се плашите дека ќе ве осудат. Ако тој не ве познава и никогаш повеќе нема да се видите, можете целосно да се опуштите и да бидете некој друг. Овој секс е целосно физички чин, лишен од секакви емоции.

Секс со некој многу помлад или постар

Станува збор за хранење на егото и во двата случаи. Ако сте со некој помлад, тоа значи дека сè уште го имате тоа нешто и дека сè уште можете да привлечете млади и привлечни луѓе. Ние обично ги перцепираме постарите луѓе како искусни и мудри, така што и тоа ќе ни одговара. Но, тука постои и таканаречениот проблем со „проблемите со тато“. Жените кои всушност избираат постари мажи преку нив можат да ги решат своите проблеми со нивниот татко.

Фантазија за прскање

Тоа е многу честа појава и обично вклучува желба да бидете казнети за нешто што прави да се чувствувате виновни.

Стриптиз

Зад овој сон лежи желбата другите да ни се восхитуваат. Ние сакаме да видиме апсолутно задоволство и восхит во нивните очи за да се чувствуваат добро.

Секс во тројка или групен секс

Ако жената ја има оваа фантазија, таа е обично главната sвезда на овој чин. И тоа е она што се крие зад тоа – таа сака да биде посакувана и сака другите да и се восхитуваат. Кога мажот сака „тројка“, тогаш станува збор за неговата способност да задоволи неколку жени одеднаш. Многу често овие фантазии значат дека некое лице сака да експериментира. Тоа подразбира и воајеризам и егзибиционизам.

Жена со жена

Жените почесто фантазираат за овој вид секс, а мажите многу ретко имаат секс со друг маж. Повеќето жени кои ја имаат оваа фантазија обично не се бисексуалци или хомосексуалци.