Некои знаци се покомпатибилни од другите, но некој пак никако не функционираат заедно – ниту во врска ниту во кревет.

И покрај желбата за авантура со некои луѓе едноставно тие луѓе се вашата забранета зона.

Доколку припаѓате на некои од овие хороскопски знаци тогаш вие имате свое забрането овошје.

Овен: Избегнувајте Рак

Раковите се многу чувствителни, и да признаеме, Овните не се најтрпеливите луѓе на планетата. Тие сакаат да излезат и да направат сè што ќе им падне на ум, но Ракот прво ќе сака да размисли за тоа, а потоа ако се чини дека сè е на свое место, ќе направи планови. Овенот често полудува со нивната претпазливост.

Бик: Избегнувајте Водолија

Не е дека тие се закопани на место, но Бикот ги сака работите на одреден начин и верува дека ако нешто не е скршено, тоа не треба да се поправа. Од друга страна, некои Водолии ги кршат правилата цело време – само за забава. Тоа ќе го полуди Бикот и во никој случај нема да се чувствува пријатно и спокојно покрај нив.

Близнаци: Избегнувајте Јарец

Јарците би ги убиле Близнаците досадувајќи им. Да, Јарците се добри луѓе, но тие не се доволно возбудливи или стимулативни на начинот што им одговара на Близнаците. Исто така, Јарците се премногу искрени за Близнаците и имаат тенденција да ги даваат своите искрени мислења во најлошите моменти. Јарците сакаат да планираат, а тоа ќе доведе до жестоки расправии.

Рак: Избегнувајте Девица

Вие сте многу чувствителни и ви треба некој што ќе ве разбере и поддржи. Девиците имаат тенденција да бидат премногу критични и ги одржуваат своите емоции под површината. Премногу сте различни за да има многу конфликти и Ракот да се чувствува целосно сакано и безбедно.

Лав: Избегнувајте Скорпија

Лавовите се забавни, флертувачки и неверојатни и можат да се судрат со често љубоморните Скорпии. Скорпиите се исто така скржави со комплименти и внимание, па Лавот ќе се чувствува несакан со нив.