Едно бебе станало популарно за неколку секунди по раѓањето, а за тоа има добра причина. Имено, момчето по име Декстер станало вирална сензација од моментот кога се родил, бидејќи – се родил и покрај интраутерина контрацептивна направа.

Контрацептивното средство била скриена зад плацентата на мајката, а мајката Луси Хејден објаснила дека бременоста целосно ја изненадила. Фотографијата воодушеви многумина бидејќи всушност изгледа дека бебето победнички го држи средството за контрацепција.

Само еден процент од жените остануваат бремени и покрај овој лек, а Луси беше една од нив