Кинеските лекари нашле жив пајак во увото на жена од јужната провинција Хунан. Пациентката се јавила на преглед и се пожалила дека чувствува непријатност и чуден звук во увото, односно побарала помош откако чешањето станало неподносливо.
Лекарите со минијатурна камера која ја ставиле со помош на сонда во увото откриле дека за се е виновен пајак кој таму почнал да плете мрежа.

На видеото може да се види како пајакот оди кон камерата, заради што, како што пренесува Метро, изгледа многу поголемо од што впрочем бил.