Тинејџерот Андреас Канто од Шпанија, по расправија со неговите родители, започнал да копа дупка во градината на семејната куќа шест години, со цел да живее во неа.

Тој почнал да копа во 2015 година, секој ден по училиште, во слободно време, бидејќи родителите му рекле дека не може да излезе од дома по тренерки.

Канто во тоа време имал 14 години и очигледно премногу сериозно ја сфатил забелешката на неговите родители, толку многу што изнервиран и депресивен, веднаш отишол во градината каде го започнал своето „ремек-дело“.

Пештерата е длабока три метри, има греење и Wi-Fi. Андреас објави видео од својата пештера на социјалните мрежи.

„Моите родители сакаа да ја сменам облеката, но јас сакав да носам тренерка што сакав да ја носам дома, а потоа решив да копам во градината“, рече Андреас Канто, кој создал своја оаза со дневна соба и бања.

Андреас сега има дваесет години и е задоволен од својата работа, но истовремено е воодушевен од тоа колку долго работи на тоа.