Американската актерка Патриша Хитон изјавила дека пијаните напади пред нејзините синови биле пресудни моменти кои и помогнале, како што вели, конечно да оди на рехабилитација од алкохол.

Омилената актерка на познатиот ситком „Сите го сакаат Рејмонд“, изјави дека како дете била во контакт со алкохол, бидејќи местото од каде што потекнува, Кливленд, бара да бидете дел од „културата“ на алкохолно пиење.

„Сакам алкохол, сакам вотка, сакам виски и го сакам вкусот на алкохолот“, вели таа, додавајќи дека го чувствува со целото тело.

Патриша Хитон изјави дека во тоа време за време на снимањето на серијата „Сите го сакаат Рејмонд“, таа имала четири возрасни момчиња, помлади од пет години, така што, како што продолжува, чашата вино навечер била метод на релаксација.

Сепак, времето помина, снимањето на серијата заврши, а нејзините момчиња пораснаа.

„Моите деца не беа таму, беше пет часот попладне, ги немаше и автоматски посегнав по чаша вино“, вели таа.

Се чини дека стана дводневна рутина, и како што одела приказната, таа секогаш чекала пет часот за да земе чаша вино.

Како што одминувало времето, чаша вино се претвораше во неколку чаши, така што таа секогаш, кога одела на ручек или вечера со своите пријатели, пиела неколку коктели пред оброк.

Нејзината „слатка навика“ ја променил одреден настан, кој, како што вели, предизвикал чувство на срам пред нејзините деца.

“Се сеќавам, беше вечер. Јас и моите пријатели решивме да поминеме квалитетно време со нашите деца, готвејќи и подготвувајќи храна”, раскажува актерката.

“Пиев додека подготвував вечера, пиев за време на вечерата, и пиев после вечерата. Не знам што се случи, но знам дека не бев целосно пијана. Зборував за обичаите на моето семејство, но кога сакав кажам го зборот обичаи – не успеав “.

Додека сето ова се случуваше, таа продолжува и вели, нејзиниот син, кој бил на крајот од масата во кујната, коментирал:

„Одлично, мамо, не можеш ни сега да зборуваш“, раскажува актерката, додавајќи дека за прв пат се срамела пред своите деца.

Никогаш не можела да помисли дека алкохолот ќе го диктира нејзиниот живот, дека ќе зависи од неколку чаши вино и дека ќе се срами пред сопствените деца.

Актерката тогаш одлучила дека сака промена, а во јули оваа година поминаа точно три години откако не вкусила капка алкохол, заклучува таа.