Најскапиот месец во годината за малку ќе ни затропа на врата. Тоа го знаеме по украсите чиј сјај не следи во разни трговски синџири од почетокот на ноември. Секако, тука е и неизбежниот новогодишен репертоар чии звуци доаѓаат од звучниците во секој трговски центар, како потсетник дека е време за празничен шопинг.

Ако сакате да ги израдувате вашите сакани и оваа година, имајќи ги предвид високите трошоци, најдоцна во ноември ќе почнете да барате подароци.

Имајќи ја предвид кризата треба и да се троши разумно, затоа ви нудиме  5 совети како да не ги потрошите сите заработени пари и да влезете во Новата година со кренати глави.

Следете ги неделните попусти

Следете ги попустите во маркетите каде што најчесто купувате. Неделните попусти можат да заштедат најмногу кога станува збор за малопродажните синџири за храна. Сепак, бидејќи трговците на мало сфатија дека нивната продажба не оди подеднакво добро без попуст, лесно ќе ги најдете соодветните попусти во други продавници, како продавници за бела техника, бутици …

Земете пенкало и лист хартија или изберете ја вашата омилена апликација во која можете да ги пишувате вашите белешки. Направете список со работите што навистина ви се потребни, без разлика дали тоа е купување за лична употреба или како подарок што планирате да ги купите во наредните месеци. Одвојте барем еден час дневно за да посетите сите продавници кои ви изгледаат примамливо и обидете се да најдете некои од артиклите на вашата листа со попуст. Но, внимавајте! Не ставајте се во ситуација да го купите она што не сте го запишале.

Користете купони за попусти и картички за лојалност

Неделните попусти треба да се следат редовно, но понекогаш е потребно да се има и малку среќа. Нема да ви треба толку многу среќа ако трпеливо сте собирале купони за попуст или поени на картичките за лојалност на вашите омилени трговски синџири во текот на годината.

Декември е совршено време да ги искористите овие поволности и да добиете добар дел од вашите подароци бесплатно или со минимална доплата.

Купувајте на Црн петок

Најпопуларниот шопинг ден за сите Американци кој стана пракса и кај нас е Црниот петок. Со зајакнувањето на онлајн купувањето во изминатите неколку години, слободно можеме да кажеме дека црниот петок стана омилен датум за пазарење и кај нас.

Причина? Попусти кои предизвикуваат главоболки, така да се каже!

Следете на социјалните мрежи

Доколку сакате да заштедите уште малку пари во вашиот џеб, ви препорачуваме да ги следите популарните наградни игри на социјалните мрежи.

Иако наградите овде не се големи, можеби ќе имате среќа да освоите подарок или два за вашите најблиски. Барем нешто, нели?

Редовно посетувајте  страници за наградни игри

Последно, но не и најмалку важно, советот што ви го даваме е да посетите страница за наградни игри. Можеби досега не сте ни знаеле, но навистина има места на интернет каде што можете да најдете куп наградни игри и да ги играте оние што најмногу ви се допаѓаат.

А таму навистина може да очекувате многу вредни награди бидејќи едноставно има се!