Родителите Лиза и Марк Ширкс од Калифорнија ја излажале својата ќерка откако откриле дека таа се среќава со странци кои ги запознавала на Интернет.

Исплашени и згрозени од ова сознание веднаш ја одржале лекција на својата ќерка Мара. Учествувале во една емисија и заедно со водителот кој е експерт за социјални мрежи, направиле план.

Отвориле лажен профил на Инстаграм на тинејџер со интереси слични на оние на нивната ќерка.

Лажното момче и испратило порака, а таа веднаш одговорила и се согласила на состанок во блискиот парк. Кога дошла во паркот, наместо тинејџер се појавил водителот.

Тој брзо ја убедил девојката да се сретне со младиот човек, а огорчените родители гледале од страна:

“Жешко е за прошетка. Ако сакаш, можеме да скокнеме во комбето, ни треба малку за да стигнеме таму”, и рекол Елиот а таа веднаш се согласила

Потоа се  појавиле нејзините родители.

„Дали сфаќаш дека само влезе во смртна стапица? Дали воопшто размислуваш? Како можеш да направиш нешто толку глупаво? Ти си убава девојка, има многу гаден народ кој ќе се обиде да те заведе”, и рекла нејзината мајка.