Астролозите велат дека датумот на раѓање го одредува целиот наш живот. Позицијата на ѕвздите во моментот кога сме родени во голема мера го одредува понатамошниот тек на животот.

Според астролозите, луѓето родени на 13, 14 и 16 ден во месецот имаат голема моќ и влијание, но и посебна мисија во животот.

Родени на 13-ти ден во месецот

Луѓето родени на овој датум се „вечни победници“ кои успеваат да исполнат се што планираат. Тие воопшто не сакаат да губат и им е тешко да поднесат порази. Кога ќе се најдат во таква ситуација, нивната самодоверба опаѓа и имаат чувство дека нивниот свет се распаднал, па затоа даваат се од себе ретко да се случи.

Тие имаат силни лидерски квалитети и се многу упорни во остварувањето на своите цели. Нема никакви пречки за нив. Тие се предодредени за навистина големи работи во животот.

Родени на 14-ти ден во месецот

Луѓето родени на 14-ти ден во месецот изгледаат несериозно на прв поглед. Сепак, тие се свесни за својата моќ и имаат голема можност да направат големи промени во нивните животи. Идеално занимање за нив е во областа на образованието или науката.

Опкружени се со луѓе со остар ум и богато животно искуство  и да се дружат со луѓе од кои може да научат.

Родени на 16-ти ден во месецот

Роден со мисија да влијаат на други луѓе и да ги менуваат нивните животи. Имаат моќ да ги натераат луѓето внимателно да ги слушаат и да им веруваат.

Исто така, имаат моќ да ги импресионираат сите со своите ставови.