Тие секогаш се раздразливи, мрзоволни, џангризала или со лошо расположение. Бесни се поради ситници. Им го загорчуваат животот на сите околу нив.

Шкорпија

Својата слаба страна ја кријат под маска на мрзоволност и џангризалост. Не сакаат другите да ги видат нивните слабости. Ако некој ги изневерил или повредил, или пак ако некој актурлрн настан им ја разбуди стара болна емоција, ќе бидат мрзоволни и несрасположени. Од нивните глави излегува негативна енергија која ќе влијае на сите околу неа.

Јарец

Кога е во чуствителна фаза, и најмала ситница го лути и му смета – од галма и промена на температура до јако или слабо светло. Тогаш лошото расположение толку многу му се забележува што сите се препаѓаат. Јарецот најдобро ќе ја надмине таа состојба така што ќе се свтри кон самиот себе. Потребна му е осаменост и повлекување од надворешниот свет за да ги разработи и разгради болните емоции.

Рак

Најмногу го вознемируваат навреди, занемарување, отфрлање и семејни проблеми.Забележи ли дека некој близок е загрозен нема да стои со скртени раце, туку ќе се замеша, дури и во жестока борба нема да може да ја скрие горчината. Упаѓа во слична состојба ако некој му ја ускрати љубовта или му дадат до знаење дека не е добредојден во некое друштво.

Девица

Станува мрзоволна ако и се наруши работната атмосвета, ако се најде во неизвесна ситуацијаили ако околу неа владее неред и негигиена.Бидејќи се вешти во изнаоѓање решение, пожелно е да се соочи со причините за својата мрзоволност и да се пресмета со неа.

Риби

Се чуствуваат несреќно и потонуваат ако воочат некаквна неправда спрема себе или на некој близок па и во пошироката околина. Бидејќи неправдата е се поприсутна, Рибите често се џангризала и јадни. Пожелно е Рибите во таква ситуација да најдат креативен вентил на изразување каде што негативната енергија ќе ја претворат во уметничко дело.