Ѕвездите на различни знаци им даваат различни карактеристики, но и судбини.  Многу луѓе веруваат дека хороскопот им предвидува дали ќе бидат среќни или несреќни, како и тоа дали ќе живеат богато.

Така одредени знаци се родени да бидат богати, а тоа вклучува и ненадејно наследство, можност за препознавање на профитабилни проекти или едноставно сè што им носи пари.

Астролозите ги издвојуваат знаците на Зодијакот на кои им е судено да имаат секогаш пари.

Бик

Бикот е знак на здравје и благосостојба, и соодветно на тоа, луѓето родени во овој знак имаат доста среќа со парите. Многу Бикови всушност ја сакаат борбата за егзистенција, исто колку што се вредни работници.

Заедно со вродената тенденција кон продуктивност, Бикот речиси по правило наследува пари, или ужива во разни други привилегии, подароци или големи суми пари што ги добиваат во текот на својот живот и од роднини и од пријатели.

Поточно, се чини дека луѓето родени во знакот на Бик добиваат материјална или финансиска помош секогаш кога ќе им биде потребна.

Оние Бикови кои се родени со поскромно живеење, семејство и социјални предуслови, без големи шанси за наследство или за материјална помош од роднини, секогаш успеваат да се борат за сигурност и големо почитување кон себе и семејството.

Стрелец

Стрелецот, особено ако неговиот владетел Јупитер е во истиот знак, има идеална среќна личност за пари и добивки воопшто.

Стрелецот дава најраспространети монетарни вибрации во Зодијакот, и многу мултимилионери и меѓународни банкари се родени во овој знак.

За оние Стрелци кои не стануваат премногу богати, има огромна шанса за голема удобност во животот – што обично доаѓа од некоја продуктивна професија што ја извршуваат. Во секој случај, Стрелецот е придружуван од завидно ниво на луксуз и безбедност во животот.

Јарец

Јарецот е знак на успех, но и знак на деловна активност. Во тој случај, лесно е да се заклучи зошто луѓето родени во овој знак, без оглед на тоа дали Сонцето или Месечината се наоѓаат во Јарец, обично се многу успешни во материјалните работи на животот.

Мажот Јарец, но дури и жената Јарец, знаат многу добро како да заработат пари. Тие не треба да бидат брилијантни, особено креативни, или невообичаени на кој било начин, но знаат и да се дисциплинираат, да бидат одговорни и истрајни во своите амбиции. Со Јарецот, таа амбиција е претежно од материјална природа, а фактот дека заработуваат пари е целосно во знакот на природата на Јарецот.

Со цврстина, склоност кон стекнување, одговорност, Јарците можат да се збогатат или да стекнат богатство таму каде што многу брилијантни и надарени типови не успеваат.