Младич од Бразил, Пауло Родригез, никогаш нема да го заборави својот 18-ти роденден. Тој не го прослави полнолетството, бидејќи беше сам во станот, а наместо со неговото семејство и пријателите, полицијата му дојде на врата но со торта.

Кога му го честитаа роденденот, го уапсија за претходни кражби затоа што тој сега е возрасен и повеќе не може да се извлекува.

Оригиналното апсење беше извршено на таков начин што љубезно му честитаа за прекрасниот ден, да касне парче торта, а потоа му рекоа: „Забавата заврши, ти си уапсен“.

Дечкото е осомничен дека извршил ситни кражби, а според бразилскиот закон, тие не можеле да го приведат се додека не се стекне со полнолетство.