Познатиот пејач и диџеј, ѕвездата на осумдесеттите Бој Џорџ на својот инстаграм-профил ја објавил веста дека умрел Ник Кејмен, според многумина еден од најубавите мажи во светот.

 

Роден е како Ајвор Невил на 15 април 1962 во Англија, кариерата ја изградил под уметничкото име Ник Кејмен. Освен што работел како модел бил и текстописец и музичар. Соработувал и со Мадона, за која се зборувало своевремено дека е лудо вљубена во него.

Се прославил во рекламата за Левис во 1985, во која ги соблекува фармерките и белата маица.