Начин како да дознаете, колку е стара вашата душа?

Велат дека животот е "патување", "школо" кое не учи на важни лекции. Но зошто?

Реинкарнацијата вели дека човекот нема само една прилика за живот и учење, туку дека има неколку животи во кој расте, учи и созрева.

Дознајте што е точно старосната доба на душата!

Велат дека животот е "патување", "школо" кое не учи на важни лекции. Но зошто? Дали некогаш размислуваме за можноста лекциите кои сме ги научиле и мудроста која ја стекнуваме во овој живот се пренесат во нашиот следен живот? Можеби е можно дека нашиот живот не само искуство добиено од едно патување, напредок и созревање – туку една свесна егзистенција.

Дали е можно дека реинкарнацијата е одговорна за мноштво различни светогледи, инстиктивни пориви и есенцијални животни одлуки кои ги носиме?

Реинкарнацијата вели дека човекот нема само една прилика за живот и учење.

Таа има неколку животи во кои расте, учи и созрева. Старосната доба на душата се темели на различни нивоа на напредок каде душата е во постојано реинкарнирано патување. Како личноста напредува на хиерарската скала, отплатувајќи ја кармата, слободна се вреднува во единствена и бескрајна свест достигнувајќи конечно ослободување.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари