Актерот Џони Деп и неговата поранешна сопруга Амбер Херд ја продолжија тепачката пред американскиот суд која медиумите ја нарекуваат „сослушување на деценијата“. Како нов сведок во случајот бил повикан Малколм Коноли, инаку телохранител на Деп.

Тој се осврна на времето поминато Деп во Австралија во 2015 година, додека го снимаше „Пиратите од Карибите: Мртвите не кажуваат бајки“. Имено, Херд во тоа време живеел со Деп во Австралија.

Во морето од прашања, адвокатката Амбер Херд ја прашала Коноли дали тој сведочел дека Деп моќал во фоајето на нивната резиденција во тоа време.

Тој тврди дека слушнал бучава, дека го видел Деп во фоајето на куќата, но дека не го видел при мочање.

„Господинот Деп го извади својот пенис, нели?“, праша адвокатот потоа.

Деп не можеше да ја задржи реакцијата на тоа прашање, па пукна од смеење.

„Мислам дека би се сетил да сум го видел пенисот на г-дин Деп“, рече тој.