На 25 ноември, поранешниот идол на КПОП, Крис Ву, беше осуден на 13 години затвор, по што следуваше депортација од страна на Окружниот народен суд Чаојанг во Кина. Тој е прогласен за виновен за силување и сексуална злоупотреба на малолетници.