Повеќе жени цел живот носат погрешена долна облека-проверете...

Тангата може да ја загрее атмосверата во вашата спална соба, но нивното носење може да биде штетно по вашето здравје

Дури и жени кои водат голема грижа за своето здравје прават сериозни гршки.

Кога станува збор за интимните делови, многу жени прават голема гршка која започнува со лош избор на долна облека.

Гинеколог докторка Октавија Кенон објаснила колку лошо избрана долна облека може да ви го загрози здравјето. Овие гришки ги правта сите жени.

Често носите танга

Ова парче може да ја загрее атмосверата во вашата спална соба, но нивното носење може да биде штетно по вашето здравје бидејќи траката која доаѓа до меѓуножјето развива бактерии, вклучувајќи ја и ешерихика коли, и нивно пренесување од анусот кон вагината. Ако ви е тешко да не ги носете во тек на денот, барем во тек на ноќта ослободете се од тангата и пуштете го вашето тело да дише.

Не носете памучна облека

Памучната облека е подобра за вашата кожа бидејќи дозволува повеќе да дише од некој друг материјал како, синтетика, свила, чипки... Причината поради што ризик од инфекција е помал, но и овозможува перењето на оваа облека да е на поголема температура која ги уништува бактериите.

Не ја менувајте го додека вежбате

Кога вежбате доаѓа до потење, со штоа мокри се и гакичките. Бактериите сакаат топли и влажни места кои овозможуваат нивно размножување и подоцна доаѓа до развој на инфекција. Затоа кога вежбате облечете нова и сува облека

Користетете прашак и омекнувач со јак мирис.

Иако е поубаво кога облеката ја переме во прашак во кој се додава убав мирис, поздраво е да ја переме со оние кои немаат мирис. Исто важи и за омекнувачите, производите кои немаат мирис не го иритираат интимниот дел.

Не внимавате на големина кога купувате

Немојте да се вовлекувате во мали гакички бидејќи оставаат трагови на кожата а тогаш сте изложени на ризик да добиете вагинална инфекција и исфрлања.

Носете нечиста облека

Ико не ни јасно зошто и како на луѓето им паѓа на памет а ги има оние кои во недостаток на чиста облека посегнуваат по нечиста. Подобро ви е тогаш воопшто да не носете гакички бидејќи така ќе бидете сигурни дека нема да добиете инфекција.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари