Исповед која ќе ве шокира:

Поради контактните леќи ослепев, веќе не сакам да живеам!

Едно утро во 2011-та година, Ирена Екешис почувствувала чешање и скокоткање на едното око. Ирена сметала дека чешањето ќе помине со време, но неколку дена подоцна почувствувала силна болка од која го изгубила видот на окото.

Едно утро во 2011-та година, Ирена Екешис почувствувала чешање и скокоткање на едното око. Ирена сметала дека чешањето ќе помине со време, но неколку дена подоцна почувствувала силна болка од која го изгубила видот на окото.

Таа веднаш заминала кон најблиската болница, каде докторотие и извршиле хирушки зафат - процедура која вклучува пресадување на клетки на окото.

По направениот хирушки зафат, лекарите и ја соопштиле неочекуваната вест. Ирена го загубила видот поради инфекција од микро-организам кој e составен дел од обичната вода од чешма.

Иако Ирена не ги носела на себе леќите кога била во бањата, ваквата инфекција настанала поради тоа што таа пред да ги стави леќите на своите очи, не ги исушила целосно рацете по нивното миење.

Токму таа вода што останала на рацете го предизвикала слепилото.

Поврзани

Најнови вести

Коментари