Популарни начини на бакнување

Дали знаевте дека постојат повеќе од 100 различни начини на бакнување и секој покажува различни чувства? Вашите усни можат да откријат многу работи за карактерот и вашето однесување во врската. Сега нема да зборуваме за сите 100 начини на бакнување, туку само за оние 15 кои се најпопуларни.

ФРАНЦУСКИ БАКНЕЖ
Францускиот бакнеж може да се каже дека е најпопуларниот бакнеж и е еден од најстраствените. Не е тајна дека овој бакнеж се поврзува со врска која е навистина полна со страст и партнери кои не можат да се одвојат еден од друг. Експертите велат дека францускиот бакнеж е вид на уметност, во која може да се усовршите.

БРЗ БАКНЕЖ
За разлика од францускиот, брзиот бакнеж е соодветен кога ќе се сретнете во јавност. Вашите споени усни ги допираат усните на партнерот. Овој бакнеж е препознатлив за оние кои се во врска навистина долго време.

БАКНЕЖ НА ОБРАЗ
Нежниот бакнеж на образ во некои земји е замена за ракување. Ако бакнежот трае подолго, тогаш тоа значи дека ќе доведе до постраствени бакнежи во иднина. Најчесто овој бакнеж луѓето го употребуваат за да го потсетат својот партнер дека го сакаат.

ПРАЌАЊЕ БАКНЕЖ
Кој рече дека бакнежот мора да биде физички контакт? Ваквиот бакнеж претставува начин да комуницирате со партнерот на одредена далечина. Исто така се употребува како начин за флертување.

„КАТАНЕЦ" БАКНЕЖ
Ова е вид на бакнеж кога партнерите сакаат да се одвојат, но нивните усни не можат да се разделат. Чувството е исто како што изгледa - немате премногу време, треба да побрзате, но сепак сакате повеќе да уживате во присуството на партнерот.

АНГЕЛСКИ БАКНЕЖ
Тоа е бакнеж кога вашиот партнер ве бакнува на очниот капак додека одмарате. Може да се каже дека е еден од најнежните и највнимателни начин за да ги покажете своите чувства и грижа. Исто така, овој бакнеж докажува дека има доверба помеѓу вас.

БАКНЕЖ НА НОСОТ
Бакнежот на носот или нежното грицкање на носот е интересен начин да го привлечете вниманието на партнерот, а на крајот секогаш предизвикувате насмевка. Исто така, одличен начин е да се извините без да зборувате.

БАКНЕЖ НА ЧЕЛОТО
Овој бакнеж служи за да се покаже почит и посветеност кон личноста.

БАКНЕЖ НА УВОТО
Увото е еден од најчувствителните делови од телото. За некои, бакнежот на уво знае да предизвика скокоткање. Затоа, овој бакнеж има за цел да ве насмее или расположи.

БАКНЕЖ НА РАКАТА
Ова е еден од најстарите бакнежи, кој покажува почит и восхит. Според старите традиции, само мажот кој е постар од жената може да си дозволи да ја допре нејзината рака со неговите усни. Во други случаи, мажот која сака да ја бакне раката на жената, треба да клекне на коленици. Бакнежот може да биде проследен со комплименти.

БАКНЕЖ НА ВРАТОТ
Предните и задните делови на вратот се навистина сензитивни. Поради тоа партнерите кои се блиски и интимни ги преферираат овие бакнежи.

БАКНЕЖ НА ЕДНА УСНА
Овој начин на бакнување подразбира бакнување со само една усна (долна или горна). Тоа е бакнеж помеѓу среќни луѓе кои навистина се сакаат и имаат заеднички планови за нивната иднина.

ЕСКИМО БАКНЕЖ
Сладок начин да искажете љубов. Ескимо бакнежот претставува допирање на вашиот нос со носот на партнерот. Се верува дека овој бакнеж се појавил помеѓу луѓето кои живеат во студените краишта. Тие ги триеле своите носеви со цел да избегнат замрзнување на усните. Во некои афрички земји, овој бакнеж е алтернатива за ракување.

ГРИЦКАЊЕ НА ДОЛНАТА УСНА
Ова е една форма на француски бакнеж, кога партнерот нежно ја фризе вашата долна усна. Овој бакнеж ја открива внатрешната страст на личноста.

КОНТАКТ СО ТЕЛОТО
Најчестиот и најбалансиран начин на бакнување е оној кога при бакнувањето има контакт и со телата.

Поврзани

Најнови вести

Коментари