Меган Хол (26) беше отпуштена од полицискиот оддел Ла Верњ во Тенеси, САД, по истрагата во декември 2022 година. Во меѓувреме, седум други полицајци исто така беа отпуштени или суспендирани без плата.

Истрагата започнала откако градоначалникот Џејсон Кол пријавил гласини за сексуални дејствија до одделот за човечки ресурси. Според извештаите, г-ѓа Хол наводно имала афери со тие колеги, кои сите биле во брак, и тоа „додека била на должност“. Таа, исто така, се наведува дека разменувала голи фотографии со други, изведувала орален се*с во станицата и била гола на забава во друштво.

Како што веста за скандалот се рашири како шумски пожар низ ТикТок, Редит и Твитер, г-ѓа Хол била осудена на платформите на социјалните медиуми за нејзиното однесување. Сепак, нејзиниот сопруг останал покрај неа, како и локалниот стриптиз клуб Дежа Ву. „Ја сакаме во Дежа Ву Нешвил на 17 март“, изјави регионалниот директор на клубот, Мајкл Дурам.

Поради нејзиниот статус на „славна личност“, клубот смета дека Хол може да биде одлична во бизнисот и да донесе многу клиенти. „Го разбрав моралниот бес“, продолжил Дурам. „Меѓутоа, таа повеќе не е вработена во полицискиот оддел ЛаВерњ. Таа сега може да избере што е најдобро за неа финансиски“.

Тој потоа открил дека стриптиз-клубот ѝ нуди 10.000 долари за да настапи на две места за да го прослави 34- тиот роденден. Полициската станица се огласи и рече дека е посветена на правење промени за да спречи сличен скандал да се случи во иднина. Ваквите промени вклучуваат преквалификација на сите вработени во градот за „правилата, прописите и очекувањата поставени од градското раководство“.