Рускиот политичар Владимир Жириновски немаше среќа за време на ТВ дебата пред парламентарните избори во Русија.

Тој многу емотивно зборуваше за иднината на земјата, за тоа како треба да се однесува современиот пратеник, а потоа се осврна и на владата. „Сите гувернери се комунисти“, рече тој луто за време на дебатата пред парламентарните избори.

За време на преносот во живо, славниот политичар за малку ќе ги загубеше панталоните, пишува Блиц и додава дека сепак успеал навреме ги зграпчи како ништо да не се случило, продолжил да зборува.

Либерално -демократската партија на Русија (ЛДПР) го коментираше овој инцидент.

Според нивното мислење, негативците одлучиле да го користат како црн ПР, но сметаат дека авторитетот на Владимир Жириновски е премногу силен и дека нема да ја замагли неговата изборна кампања на кој било начин.