Извонредниот проект обезбедува простор за 7.000 тркала и е резултат на четиригодишна изработка, а вреди вкупно 60 милиони евра.

Во амстердам има приближно 900.000 велосипеди и да се најде место за нивно паркирање е вистински предизвик.

Градските власти се надеваат дека ќе го намалат метежот за паркирање велосипеди, што е вистински проблем во градот, со новите 7.000 паркинг места под централната станица во Амстердам.Велосипедите ќе можат да се паркираат бесплатно до 24 часа,  а достапни се и долгорочни евтини опции.