Популарен стриптиз клуб, кој некогаш собираше бројни посетители во главниот град на Алјаска, Енкориџ, сега е претворен во црква, благодарејќи на ќерката на поранешна егзотична танчерка.

Новата сопственичка на објектот, Линда Дангеан верува дека “божествената интервенција” одигра улога во трансформацијата на зградата, која е сега баптистичка црква во која подиумот за танцување е претворен во светилиште, а местото каде биле шипките сега се простории за исповед.

“Избрав да биде црква, бидејќи се молев пет години”, рекла Данеган, која претходно се обидувала да го купи објектот, но се откажала бидејќи не можела да се договори со тогашниот сопственик.

Потоа за објектот бил задолжен агент за недвижности и за една недела успеал да ѝ го продаде на Данеган.