За да го зачувате мирот во врската, треба да се придржувате до договорот и распоредот, вели советничката за брак во Денвер, Сузан Хајтлер

„Ако не кажете јасно и гласно за што се согласувате, тогаш гневот и незадоволството се потиснуваат и подоцна се манифестираат во форма на одмаздоубиво однесување, што може да ја ослаби врската“, предупредува таа.

Експертите советуваат дека партнерите треба да се обидат да ги решат своите грижи и конфликти заедно, да изготват заеднички план и ако тоа не успее, тогаш размислете за разделување. Една од вообичаените расправии е поврзана со парите:

„Паровите влегуваат во кавга за тоа како ќе ги потрошат своите тешко заработени пари. Овој проблем е често подлабок од фактот дека можете да си дозволите нешто или не, и ова е кавга за поинаков систем на вредности”, вели Хајтлер.

Таа посочи дека паровите кои немаат интимни врски се ранливи и кога има разлика во желбите и потребите, станува голем проблем: „Зборувајте, најдете решение и договорете се колку често треба да водите љубов, инаку се јавува проблем “, рече таа.

Поделбата околу домашните работи е честа причина за несогласување: „Еден пар дојде кај мене кој постојано се расправаше за валкани садови. Тој рече дека ќе ги измие, а садовите само се натрупаа во мијалникот. Тоа ја полуде неговата сопруга. Да го одржувате го мирот во врската, мора да се придржувате до договорите и распоредот “, објаснува таа