Ќе се изненадите

Овие предмети секојдневно ги гледате, а не знаете зошто служат

Постојат многу предмети кои ги гледаме секојдневно, но не знаеме зошто служат. Еве некои интересни информации за предметите кои се дел од нашето секојдневние:

Дупчињата на прозорците во авионот

Овозможуваат размена на воздухот и изедначување на притисокот во воздухот. 

Сината страна на гумата за бришење

Служи за бришење на трагите од молив, но оние кои останале како дамки по бришење со црвениот дел. 

Малото џепче на фармерките

Левис Штраус, човекот кој ги содал фармерките, објаснил дека џепчето е наменето за носење рачен часовник во него. 

Поврзани

Најнови вести

Коментари