Среќата се должи на добра поставеност на условите во животот, додека пак успехот често е резултат на напорна работа. Успехот не доаѓа за секому, туку навистина се должи на посветеност и напорна работа.

Секој знак има своја дефиниција за успех, но ова се најуспешните знаци според хороскопот.

Јарец

Воопшто не треба да бидеме зачудени што Јарците се наоѓаат на оваа листа. Тие се кардинален земјен знак што значи дека се многу приземјени, практични и ефективни лидери. Освен тоа, тие се таинствени и не сакаат да се фалат пред другите, туку повеќе се фокусирани на целите и нивното исполнување. Некои од најдобрите професии за нив се маркетинг, продажба и финансии.

Овен

Овните се уште еден кардинален знак кои имаат огнена енергија за да исполнат што и да посакаат. Но, ним им е потребен систем за поддршка за да го постигнат тоа што го замислиле. Ним им одговораат професии кои се поврзани со водење бизнис, лидерски позиции и места каде самите можат да си постават свој распоред. Нивниот најголем успех доаѓаат кога ја имаат лидерската позиција.

Близнаци

Близнаците се знак кој често има лоша репутација поради тоа што често се сметаат за дволични и сакаат да озборуваат но нивните најсилни страни лежат на полето на кариерата во адвокатура, музика и уметност.

Успехот на Близнаците често доаѓа поради нивната социјална страна, љубопитност, но и одлични комуникациски вештини.