Се смета дека астрологијата го одредува нашиот карактер, така во зависност од тоа под кој знак сме родени ние имаме различни карактеристики. Една од нив колку можеме да бидеме со луѓе, особено со нашите колеги работа.

Некои колегите од работа ги доживуваат како семејство и пријатели, така што секоја мала работа од приватниот живот ја споделуваат со нив, додека други – гледаат конкуренција, непријателство.

Еве 5 такви кои не можат да се согласуваат со колегите

Овен

Тие се многу амбициозни и тешко можат да отстапат од своите ставови и мислења, па затоа им е многу тешко да се согласуваат со своите колеги. Тешко наоѓаат заеднички јазик.

Близнаци

Близнаците сакаат многу да зборуваат, па затоа им е тешко да се воздржат од ширење озборувања. Затоа тие не се многу популарни меѓу колегите, а познати се и по тоа што лесно им задаваат удар во грб на колегите.

Лав

Лавовите се многу доминантни и сакаат да даваат наредби. Па дури и на оние колеги кои се на иста позиција како нив. Покрај тоа, тие можат да бидат многу ладни на работа.

Девица

Девиците се перфекционисти и сè мора да биде како што замислувале. Тие можат да бидат тврдоглави и многу критични на работа.

Јарец

Јарците се многу вредни и затоа на многумина им е тешко да работат со нив – тие силно инсистираат на сè. Сè треба да се направи веднаш и треба да биде совршено. Покрај тоа, тие се многу конкурентни.