1. Вага
Вагите се на врвот на листата и ова не треба да биде изненадување за никого, бидејќи со Венера како нивна владејачка планета, Вагите имаат природен афинитет кон визуелната убавина како ниту еден друг знак. Вагите знаат дека изгледот не е се, но тие гравитираат кон привлечни луѓе, и во пријателствата и во врските.

2. Близнаци
Близнаците сакаат да изгледаат добро и сакаат да бидат ценети. Бидејќи е еден од најфлексибилните и екстровертните хороскопски знаци, Близнаците со задоволство ќе го сменат својот став и размислување ако со тоа стекнат пријатели. Ќе кажат едно на една личност, а потоа ќе кажат сосема спротивно мислење на друга личност, само за да ги натера што е можно повеќе луѓе да ги сакаат.

3. Бик
Бикот е многу комплицирана личност. Кога се чувствува добро, тој е многу сигурен, но кога неговите денови не се најдобри, тој може да биде многу површен. Повеќето луѓе во овој знак се вредни, а од друга страна, има и такви кои имаат материјалистичка страна. Оние кои ја немаат, можат брзо да ја развијат. Кога се во такво „материјалистичко“ расположение, со нив може да биде тешко да се справите, бидејќи сметаат дека заслужуваат само луксуз во животот.

4. Девица
Како еден од најинтелигентните хороскопски знаци, Девиците се придржуваат до високите стандарди и го прошируваат тоа и на другите луѓе. Тие честопати на почетокот ги судат луѓето, според нивниот изглед или интелигенција.

5. Лав
Лавот живее за внимание. Тие се еден од најверните хороскопски знаци, па со оглед на тоа сметаат дека треба да го добијат целото внимание што го заслужуваат. Тие се исто така многу драматични, така што многу често ќе прават се што е потребно за да бидат во центарот на вниманието, дури и ако понекогаш знаат дека е спротивно на она во што веруваат.