Ова се 10 совети како брзо да продадете половен автомобил по ДОБРА ЦЕНА

Со цел успешно да го продадете автомобилот, со соодветна и прифатлива цена, но исто така и релативно брзо треба да имате во предвид некои правила. Ви ги претставуваме десетте важни совети, како најдобро да го понудите вашиот автомобил и да привлечете клиенти.

Бидете реални кога ја одредувате цената

Пред да ја утврдите цената, посетете ги местата за продажба на автомобили или сајтовите кадешто половни автомобили се продаваат. Определи ја цената во однос на состојбата на пазарот на конкретниот модел и бренд (треба да се разгледа состојбата на автомобилот, годината, опремата, километражата ...). Потребно, што е можно пореално, ја одберете цената цената за својот автомобил затоа што таа е еден од клучните фактори за продажбата. Одбегнете нереални очекувања иако, на пример, вашиот автомобил има исклучителна опрема која е само плус, но не го одредува фактот дека цената е повисока. Таа опрема нешто значела за вас, но не мора да има важност и за идниот сопственик.

Подгответе автомобил за продажба, за почетпок да го исчистите детално

Подготви го автомобилот за продажба. Бидете особено внимателни ако имате миленичиња или пушите во возилото, тоа ќе го реши само со длабинско перење. Измијте го автомобилот, исчистете ја внатрешноста, отстранете ги непотребните предмети, особено од багажникот и фиоките.

Квалитетни фотографии на сајтот

Ставете ја вашата реклама на веб-страница за рекламирање на користени автомобили, има повеќе такви во Македонија. Сепак, многу е важно да се создадат квалитетни фотографии на возила за да се привлечат потенцијалните клиенти.

Опоменувајте го и продажното опкружување

Не е доволно само да поставите реклама, туку бидете сигурни дека ќе ја информирате вашата продажна средина. Никогаш не знаеш, можеби некој во твојата околина има пријател или колега кому му е потребен твојот автомобил како твојот и затоа разаговарај околу ова со својата околина. Препораката често е еден од побрзите видови на продажба.

Само искрено

Кога пристигнува потенцијален купувач и доаѓа да го види автомобилот, задолжително за тебе како продавач е да го претставиш во состојба онаква што е, детално да објасниш што е направено на автомобилот и дали си вршел интервенции и кои.

Документирајте ги вашите фактури, услужна книшка

Ако сето тоа е направено во сервис за одржување на вашиот автомобил, документирајте ги вашите фактури, како и правилно пополнета сервисна книшка. Тоа остава силен впечаток на доверба кај купувачот.

Кога предностите од понудата за опремата ќе дојдат на ред

Ако купувачот размислува за набавка помеѓу повеќе модели, потенцирајте ги придобивките од вашиот автомобил во однос на конкуренцијата. Во овој случај станува збор за заклучок дека ако вашиот автомобил има подобра опрема или ако имате дополнителен сет на гуми (лето или зима).

Можено е да себара сервисна проверка

Ако можете, направте вие проверка во овластен сервис пред да почнете со продажба и земете потврда за тоа од сервисот. Така ќе покажете сериозност и доверба од купувачот, а и ќе му заштедите време за да се одлучи полесно за вашата понуда.

Фактор гаражиран автомобил

Кога продавате, обидете се да размислуате како да сте вие тој што купува и што е важно за вас при купувањето. Далки автомобилот е гаражиран секако е битен фактор при продажбата затоа што препорачува заштитеност на каросеријата и други делови изложени на атмосферски влијанија. 

Пробно возење пред купување

 Доколку процените дека купувачот е сериозен и пред финална одлука, предложете му кусо пробно возење. Возте вие за почеток, на начин кој најмногу му одговара на автомобилот и во разни услови. Притоа кусо и јасно објаснете му и потенцирајте на купувачот како и каде автомобилот се однесува, а потоа дајте му тој да вози за да се увери и самиот во она што го гледа и што вие му го зборувате. Возете по тој редослед, за да види купувачот како се однесува автомобоилот кај некој што ја познава неговата возна природа.

Поврзани

Најнови вести

Коментари